Het verdwenen kasteel van Gouda is duisterder dan ooit. 

Rare verschijningen zijn gesignaleerd… Jacoba? 

Extra elementen en real life acteurs zorgen voor meer schrikmomenten en nog meer spanning. Durf jij het aan?

Vroeger stond er in Gouda een prachtig oud kasteel. Door de jaren heen werd het kasteel nauwelijks bewoond. Toch kende dit kasteel een belangrijke bewoonster: Jacoba van Beieren, in die tijd gravin van Holland. 

Het was een onrustige tijd. Jacoba van Beieren en Filips de Goede waren in strijd om het land van Jacoba. Uiteindelijk was Jacoba niet bestand tegen de mankrachten van Filips en verloor de strijd. 

In verband met haar verlies moest Jacoba op 3 juli 1428 het zoenverdrag van Delft tekenen. In deze vredesovereenkomst werd bepaald dat Jacoba van Beieren haar titel als Gravin van Holland mocht behouden. Daarentegen moest zij wel Filips de Goede haar erfgenaam en opvolger maken. Jacoba kreeg een verbod om te trouwen.

Filips stuurde een van zijn trouwe mannen, Frank van Borssele, om Jacoba in de gaten te houden. Uiteindelijk bleek de kracht van liefde sterker te zijn dan alles. Frank werd verliefd op Jacoba en zij trouwden in het geheim.

Inmiddels is er niets meer van het kasteel van Gouda te zien. In 1438 was er een grote brand in Gouda en het kasteel veranderde volledig in as. Later is het kasteel nogmaals opgebouwd en daarna weer afgebroken. Toch heerst er onder de bevolking nog altijd een gerucht. Er zouden namelijk oude ondergrondse gangen onder het kasteel van Gouda lopen. Deze ondergrondse gangen zouden leiden naar de andere kant van de IJssel. Tot de dag van vandaag zijn deze gangen nooit gevonden…

Aan jullie de taak om binnen 60 minuten de ondergrondse gangen te vinden, je niet te laten pakken door Jacoba of misschien haar geliefde… en te ontsnappen! Als je dit tenminste nog durft…  

Slagingspercentage 40%
Plezier & samenwerken 100%
Spanning & schrikmomenten 100%

Reserveer de Halloween Escape Room op 26 & 27 oktober 2019

Deze kamer is geschikt voor 2 -8 personen. 

U kunt zo vaak als u wilt de kamer boeken, zo kunt u ook met grotere groepen de halloween escape komen spelen. 

Halloween escaperoom 2018
Een kleine greep uit de ervaringen van onze gasten

Wij hebben het als superleuk ervaren. Vanaf de binnenkomst, het halloweenthema, de perfecte speluitleg van een zeer betrokken en spontane gastvrouw en het spel. Al met al een geweldige avond. En we komen zeker voor de andere kamer terug.
Wij raden deze escaperoom in ieder geval iedereen aan.

Diepgang/beleving: Uitstekend
Kwaliteit: Uitstekend
Puzzels: Uitstekend
Service: Uitstekend
27 oktober 2018
Logo breed escaperoom in Gouda
Patricia
Halloween escaperoom gast
5/5
Een verzorgde escaperoom met ***. Het was iedere keer weer een verrassing. De levende griezels vanwege Halloween maakte het helemaal eng. Je moest als team echt samenwerken om er uit te komen. Personeel was vriendelijk.

Diepgang/beleving: Uitstekend
Kwaliteit: Uitstekend
Puzzels: Goed
Service: Goed
28 oktober 2018
Logo breed escaperoom in Gouda
Veronica
halloween escaperoom gast
4.4/5