Vroeger stond er in Gouda een prachtig oud kasteel. Door de jaren heen werd het kasteel nauwelijks bewoond, maar er was wel 1 beroemde bewoonster. Gravin Jacoba van Beieren ook wel de gravin van Holland.

De veertiende eeuw was een onrustige tijd. Filips de Goede wilde graag het gebied van Jacoba van Beieren, maar Jacoba hield stand. Helaas zonder resultaat, want uiteindelijk werd zij verslagen. 

Op 3 juli 1428 werd het zoenverdrag van Delft getekend. In deze vredesovereenkomst werd bepaald dat Jacoba van Beieren haar titel als Gravin van Holland mocht behouden. Daarentegen moest zij wel Filips de Goede haar erfgenaam en opvolger maken. Jacoba kreeg een verbod om te trouwen.

Filips stuurde een van zijn trouwe mannen, Frank van Borssele, om Jacoba in de gaten te houden. Uiteindelijk bleek de kracht van liefde sterker te zijn dan alles. Frank werd verliefd op Jacoba en zij trouwden in het geheim.Lang heeft het niet geduurd. Op 9 oktober 1436 stierf Jacoba van Beieren aan de gevolgen van  tuberculose. 

Inmiddels is er niets meer van het kasteel van Gouda te zien. In 1438 was er een grote brand in Gouda en het kasteel veranderde volledig in as. Later is het kasteel nogmaals opgebouwd en daarna weer afgebroken. Toch heerst er onder de bevolking nog altijd een gerucht. Er zouden namelijk oude ondergrondse gangen onder het kasteel van Gouda lopen. Deze ondergrondse gangen zouden leiden naar de andere kant van de IJssel. Mocht Jacoba op de vlucht moeten slaan zou dit haar vluchtroute zijn.

Aan jullie de taak om binnen 60 minuten de ondergrondse gangen te vinden en ook te ontsnappen!  

Slagingspercentage 50%
Plezier 100%
Samenwerken 100%

Time to beat

0
Minuten

Het verdwenen kasteel van Gouda is gemaakt voor 2 t/m 8 personen. Reserveer hier!

Voor 9 tot en met 16 personen reserveer hier!

Wilt u voor vandaag of morgen reserveren? Dit kan telefonisch. 
Bel ons op 0182-205019.

Bent u met meer dan 16 personen, bel 0182-205019 of neem contact met ons op