Jacoba van Beijeren
Frank van Borssele
Filips de Goede

Vroeger stond er in Gouda een prachtig oud kasteel. Door de jaren heen werd het kasteel nauwelijks bewoond. Toch kende dit kasteel een belangrijke bewoonster: Jacoba van Beieren in die tijd gravin van Holland. 

Het was een onrustige tijd. Jacoba van Beieren en Filips de Goede waren in strijd om het land van Jacoba. Uiteindelijk was Jacoba niet bestand tegen de mankrachten van Filips en verloor de strijd. 

In verband met haar verlies moest Jacoba op 3 juli 1428 het zoenverdrag van Delft tekenen. In deze vredesovereenkomst werd bepaald dat Jacoba van Beieren haar titel als Gravin van Holland mocht behouden. Daarentegen moest zij wel Filips de Goede haar erfgenaam en opvolger maken. Jacoba kreeg een verbod om te trouwen.

Filips stuurde een van zijn trouwe mannen, Frank van Borssele, om Jacoba in de gaten te houden. Uiteindelijk bleek de kracht van liefde sterker te zijn dan alles. Frank werd verliefd op Jacoba en zij trouwden in het geheim.

Inmiddels is er niets meer van het kasteel van Gouda te zien. In 1438 was er een grote brand in Gouda en het kasteel veranderde volledig in as. Later is het kasteel nogmaals opgebouwd en daarna weer afgebroken. Toch heerst er onder de bevolking nog altijd een gerucht. Er zouden namelijk oude ondergrondse gangen onder het kasteel van Gouda lopen. Deze ondergrondse gangen zouden leiden naar de andere kant van de IJssel. Tot de dag van vandaag zijn deze gangen nooit gevonden…

Aan jullie de taak om binnen 60 minuten de ondergrondse gangen te vinden en ook te ontsnappen!  

Slagingspercentage 60%
Plezier 100%
Samenwerken 100%

Time to beat

0 0
minuten zonder hints

Wil je voor vandaag of morgen reserveren? Dit kan telefonisch.
Bel ons op 0182-205019.

Ben je met meer dan 6 personen, bel 0182-205019 of neem contact met ons op.

Reserveer hier 1 kamer voor 2 t/m 6 personen

BOEK NU